Perus- ja ihmisoikeuksia opetus- ja kasvatusalalla käsittelevä opas julkaistu

Perus- ja ihmisoikeuksia opetus- ja kasvatusalalla käsittelevä opas julkaistu

Ihmisoikeudet, demokratia, arvot ja dialogi kasvatuksessa -hankkeessa on julkaistu perus- ja ihmisoikeuksia opetus- ja kasvatusalalla käsittelevä opas alan opiskelijoille ja asiantuntijoille. Siitä hyötyvät kaikki kasvatusalan toimijat, mutta erityisesti opettajaksi opiskelevat, opettajat, opettajankouluttajat ja opetustoimen johto.

Oppaasta hyötyvät kaikki kasvatusalan toimijat.

Oikeudellinen ja pedagoginen opas on tuotettu Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan ja oikeusasiamiehen kanslian yhteistyössä. Oppaassa on taustateoriaosa ja arjen haasteita, tehtäviä ja oikeusasiamiehen ratkaisuja sisältävä toinen osa, joka on teemoiteltu tyypillisten oikeusasiamiehelle saapuvien kanteluiden mukaan.

Teemat ovat: turvallinen opiskeluympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, oppilashuolto, oppimisen tuki ja erityisen tuen järjestäminen, vammaisia lapsia ja nuoria koskevat erityiskysymykset, uskonto ja katsomukset, työrauha, sananvapaus, hyvä hallinto ja päätöksenteko, koulukuljetukset sekä kodin ja koulun yhteistyö.

Lue uutinen aiheesta ja tutustu myös muihin hankkeen tuloksiin. Opas on tarkoitettu vapaasti hyödynnettäväksi ja levitettäväksi!

Löydät oppaan
täältä.