Yhdistys on tekijöidensä näköinen

Yhdistys on tekijöidensä näköinen

”Et sä mittään hyvin vois?” kyselivät opintopäivien järjestäjät Naantalissa. Heille voidaan vastata, että kyl kans ja. Hyvin voitiin ja lystiä oli. Kuuluisa Naantalin aurinko paistoi täydellä kevätvoimalla ja kylpylä tarjosi upeat puitteet.
Jo lauantaina aamupäivän aikana tuli selväksi, että opintopäiville ollaan kokoonnuttu tärkeiden asioiden äärelle. Yhtä selväksi kävi päivän mittaan se, että kaikilla on ollut toisiaan ikävä. Oikea kohtaaminen, ajatusten vaihto, yhteinen tavoite sekä vahva kollegiaalinen tuki olivat tilaisuudessa läsnä. Joukkuehenki, oman porukan jutut ja huumori kaikuivat käytävillä. Opintopäivien ohjelma tarjosi hyvän kattauksen ajankohtaisia aiheita. Lisäksi iltatilaisuudessa pidetyt puheet ja käydyt keskustelut vahvistivat tunnetta siitä, että kyllä kannatti lähteä kotikonnuilta liikkeelle. Reissu oli todella vaivan arvoinen. Kiitos Naantaliin! Tätä me tarvitsimme.

Osallistuminen kannattaa ja kantaa.

Liittokokous valitsi Suomen erityiskasvatuksen liitolle uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2023–2024 Tiina Kujalan. Onnittelut Tiinalle! Tilaisuudessa luovutettiin Tiinalle puheenjohtajan nuija helmikirjaillussa samettipussukassa sekä lipun naulaamiseen tarkoitettu vasara. Puheenjohtajavuoron vaihto on sitten tämän vuoden lopussa. Meillä on hyvin aikaa perehdytystyölle ja tulevan suunnittelulle.

OAJ:n pedagoginen toimikunta piti vuosikokouksensa 2.4.2022 Akava-talossa. Sel ry:n edustajina vuosikokouksessa olivat Hannele Telenius ja Ulla Netsäinen. Suomen erityiskasvatuksen liittoa seuraavalla kaksivuotiskaudella POE:ssa edustavat Tiina Kujala (varsinainen jäsen) ja Ari Enqvist (varajäsen). Kausi alkaa 1.8.2022.

OAJ:n valtuustoon valittiin edellisessä Erityiskasvatus-lehdessä esitellyistä ehdokkaista Petra Siltainsuu, Miia Immonen, Jaana Alaja, Piia Latomäki, Mervi Berg ja Päivi Peltola.

Alueyhdistyksien toiminta on lähdössä jälleen vauhtiin tämän kevään ja viimeistään alkusyksyn aikana. Etäilyt vaihdetaan oikeisiin kohtaamisiin. On kakkubuffaa, laidunkauden avajaisia, karttakeppien katkojaisia, iltapalaa ja muuta pientä ja isompaakin tarjolla. Osallistuminen kannattaa ja kantaa. Monet jutut on jääneet kertomatta ja hyvät hetket jakamatta parin viime vuoden aikana. Eli nyt on aika ottaa takaisin. Kannattaa hankkia jäsenmaksulleen vastinetta. Lähteminen voi tuntua  työläältä ja osallistuminen vieraalta pitkän tauon jälkeen. Silti kannattaa lähteä rohkeasti mukaan. Osallistua ja vaikuttaa. Yhdistys on tekijöidensä näköinen.

Aurinkoista kevättä ja kesää!

Päivi Peltola
on Sel ry:n puheenjohtaja. Päivi asuu Billnäsissä, Raaseporissa ja työskentelee erityisluokanopettajana alakoulussa.

Tykkää ja jaa