Taas niityt vihannoivat

Taas niityt vihannoivat

Täytyy aloittaa toisesta säkeistöstä, kun ensimmäisen alku on pitkin kevättä puhuttanut ja nostattanut tunteita pintaan.

Suvaitsevaisuus ja erilaisuuden kunnioittaminen tai oikeammin niiden puute tuntuu olevan se kivi, joka kengässä hiertää – suvivirrestä on tullut suurempi kysymys kuin pelkän virren veisaaminen. Vuosikymmenten perinne saa kuitenkin jatkua ja meistä jokainen varmaan yhtyy täysin rinnoin sen säveliin lukuvuoden päättyessä!

Kevään kuluessa on maamme hallitus tehnyt useita päätöksiä, joilla on kauaskantoisia seurauksia lasten ja nuorten tulevaisuuteen. Suomessa koulutus on saanut arvostusta, sitä on pidetty tavoittelemisen arvoisena ja tasa-arvoa lisäävänä ja jokaista on kannustettu opiskelemaan. Hallituksen kehysriihessä koulutuksesta leikattiin ennen näkemättömän paljon.

Meitä erityisopettajia huolestuttaa eniten se, että avustajia ollaan rinnastamassa erityisopettajiin laskettaessa ryhmäkokoa. 
Meitä erityisopettajia huolestuttaa eniten se, että avustajia ollaan rinnastamassa erityisopettajiin laskettaessa ryhmäkokoa. Jos tämä toteutuu, voidaan nykyiset asetuksella määritellyt erityisopetuksen ryhmäkoot ylittää. Jokainen meistä tietää, että tällä hetkellä luokkamuotoisessa erityisopetuksessa opiskelevat oppilaat ovat hyvin vahvan ja vaativan tuen tarvitsijoita. Ryhmäkoon kasvattaminen vaarantaa sekä oppilaiden oppimisen että koulupäivän turvallisuuden. Vastuu on yksiselitteisesti opettajalla, vaikka ryhmässä olisikin avustaja oppilaiden tukena.  Jokaisen erityisopettajan tulee tehdä työtään tunnetuksi ja saada kuntapäättäjät ymmärtämään, että pätevän opettajan opetuksella pienessä opetusryhmässä voidaan oikeasti ehkäistä nuorten syrjäytymistä.  Kustannustehokkuutta ei voida mitata välittömästi, mutta se tiedetään, että syrjäytyneen elämän hinta yhteiskunnalle on noin miljoona euroa.

Suuret kiitokset kaikille OAJ:n valtuustovaalissa äänestäneille!  Uusi valtuusto kokoontuu ensimmäiseen istuntoonsa Finlandia-talolle 14.-16.5. Liittomme jäseniä valtuustoon tuli valituksi kolme – Jaana Alaja ja Kirsi Ihalainen Pääkaupunkiseudulta ja allekirjoittanut Varsinais-Suomesta. Omassa liittokokouksessamme tulin valituksi puheenjohtajaksi myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Nyt meillä on ainakin suora linja valtakunnalliseen edunvalvontaan auki! Ja pitäkää yhteyttä!

Aurinkoisin kevätajatuksin

Päivi Juntti
puheenjohtaja

 

Tykkää ja jaa